bag-trubreed.png

HYGAIN® TRU BREED® är ett pelleterat foder som är framställt för att passa den komplexa foderstat som krävs för hingstar i avel, växande hästar, dräktiga och digivande ston.

Fri från GMO!

Pris: 359 kr*

Vi skickar gärna foder till dig som inte har en återförsäljare i närheten.

*Pris per 20 kg säck exklusive frakt.


Ingredienser

Sojabönmjöl, rapsmjöl, skal av baljväxt, spannmålsflingor, riskliolja, dikalciumfosfat, kalciumkarbonat, salt, lysin, dimethionine, magnesiumoxid, biotillgängligt silica, prebiotika(MOS), naturlig e-vitamin, biotillgängligt selen, HYGAIN® vitamin- och kelaterade mineral-mix.

 

  • Bio-Mos®

  • Amino-syror

  • Naturlig vitamin E

  • Bio-tillgängligt selen

  • Bio-tillgängligt silikon

  • HYGAIN® RBO® Equine Performance Oil®

  • Kelaterade mineraler

 

HYGAIN® TRU BREED® ger en bra balans av smältbar energi, smältbara fibrer, kvalitetsprotein och essentiella vitaminer och mineraler med en kontrollerad halt av stärkelse (lågt GI) för frisk och sund matsmältning.

HYGAIN® TRU BREED® innehåller en hög halt essentiella aminosyror som ger hög mjölk-kvalitet, hjälper laktation, fertilitet och optimal tillväxt och utveckling av muskulatur och skelett.

 

Specialingredienser

 

Prebiotika (MOS)

Prebiotikan i HYGAIN® TRU BREED® stödjer en hälsosam magfunktion, sund tarmflora och stödjer iom det immunförsvaret.

 

Naturlig E-vitamin

Den unika formen av Naturlig E-vitamin som kallas RRR-a-tocopherol är upp till 5 gånger mer bio-tillgänglig och potent än vanlig, syntetisk e-vitamin. Studier har visat att den här formen av Naturlig E-vitamin hjälper cellerna att behålla rätt nivå på plasma och hjälper då antioxidativa processer, immunsystem, kardiovaskulära system, blodcirkulation och neuromuskulära funktioner.

 

Bio-tillgängligt Selen

Selen är en antioxidant som hjälper till att förebygga oxidation av fettsyror och därmed skyddar mot vävnadsskador. Studier har visat att organiskt Selen är mer lättupptagligt än selen i icke-organisk form.

 

Biotillgängligt silikon

Studier visar att biotillgängligt silikon, en smältbar form av silica hjälper till vid benbyggande aktiviteter och motverkar benskörhet. Det ger optimal skelettillväxt och hållbarhet.

 

HYGAIN® RBO®

RBO® Equine Performance Oil® är en blandning av riskliolja, omega 3,6 och 9-fettsyror och naturliga antioxidanter som är kända för att öka hälsan och funktionen i cellmembranen. RBO® spelar en viktig roll i att maximera energieffektivitet genom sin höga energiinnehåll och sin lättupptagliga förmåga som även reducerar så kallade socker-kickar som annars kan förknippas med kraftfoder. RBO® stödjer muskeltillväxt, hjälper till att muskla överlinjen samt ger blank päls och frisk hud.

 

Kelaterade mineraler

Kelaterade mineraler är mer effektiva och absorberas lättare av hästen.

Utfodringsrekommendationer:

130-280 gram per hundra kilo kroppsvikt dagligen i kombination med grovfoder och fri tillgång på vatten.

HYGAIN® TRU BREED® kan introduceras gradvis till föl from 2-3 veckors ålder.

HYGAIN® TRU BREED® ska ges i kombination med ett kvalitativt grovfoder och introduceras gradvis i hästens foderstat under en period på ca 3 veckor.

pi-trubreed-small.png

PDF med fulla specifikationer

PDF image.png