bag-tracktorque.png

HYGAIN® TRACKTORQUE® är en mikroniserad högenergi-müsli som är smakligt och förser den tränande och tävlande hästen de näringsämnen den behöver.

Fri från GMO!

Vi skickar gärna foder till dig som inte har en återförsäljare i närheten.

Pris: 347 kr*

*Pris per 20 kg säck exklusive frakt.

Ej i lager, beställningsvara.


Ingredienser

Värmebehandlade och ångade Havre-flingor, mikroniserad korn, mikroniserad majs, mikroniserade lupiner, solrosfrön, riskli-olja, naturlig vitamin E, kalciumkarbonat, dikalciumfosfat, kaliumklorid, salt, melass, prebiotika (MOS), probiotika (levande jäst), biotillgängligt selen, biotillgängligt krom, lysin, metionin, biotin och HYGAIN® kelaterade vitamin- och mineral-mix.

 

Specialingredienser

 

Naturlig E-vitamin

Den unika formen av Naturlig E-vitamin som kallas RRR-a-tocopherol är upp till 5 gånger mer bio-tillgänglig och potent än vanlig, syntetisk e-vitamin. Studier har visat att den här formen av Naturlig E-vitamin hjälper cellerna att behålla rätt nivå på plasma och hjälper då antioxidativa processer, immunsystem, kardiovaskulära system, blodcirkulation och neuromuskulära funktioner.

 

Bio-tillgängligt Selen

Selen är en antioxidant som hjälper till att förebygga oxidation av fettsyror och därmed skyddar mot vävnadsskador. Studier har visat att organiskt Selen är mer lättupptagligt än selen i icke-organisk form.

 

Prebiotika (MOS)

Prebiotikan i HYGAIN® TRACKTORQUE® stödjer en hälsosam magfunktion, sund tarmflora och stödjer iom det immunförsvaret.

 

Probiotika (levande jäst)

Probiotika är en god bakterie som stimulerar tillväxt och aktivitet av andra goda bakterier i hästens matsmältningssystem. Tillförsel av probiotika ökar deras förmåga att tillgodogöra sig näringsämnen så som fibrer, fosfor, kalcium och amino-syror.

 

Bio-tillgängligt Krom

Att tillföra krom i utfodringen för presterande hästar har visat sig reducera mjölksyra och öka deras möjligheter att lagra glukos.

 

HYGAIN® RBO®

RBO® Equine Performance Oil® är en blandning av riskliolja, omega 3,6 och 9-fettsyror och naturliga antioxidanter som är kända för att öka hälsan och funktionen i cellmembranen. RBO® spelar en viktig roll i att maximera energieffektivitet genom sin höga energiinnehåll och sin lättupptagliga förmåga som även reducerar så kallade socker-kickar som annars kan förknippas med kraftfoder. RBO® stödjer muskeltillväxt, hjälper till att muskla överlinjen samt ger blank päls och frisk hud.

 

Biotin

Biotin är en vattenlöslig vitamin som är nödvändig för de enzymer som är ansvariga för proteinsynteser och är därför en nödvändig vitamin för frisk tillväxt av hovar och hårrem. Studier har visat att Biotin hjälper hud och hårrem liksom stärker problemhovar och rekommenderas därför av hovslagare och veterinärer.

Utfodringsrekommendation:

230 – 350 gram per hundra kilo kroppsvikt dagligen i kombination med grovfoder och fri tillgång på vatten. HYGAIN® TRACKTORQUE® introduceras gradvis i din hästs utfodring över en period på 3 veckor. 

pi-tracktorque-small.png

PDF med fulla specifikationer

PDF image.png