bag-release.png

För högpresterande hästar som riskerar korsförlamning. Havrefri müsli vetenskapligt framtaget för att ge bränsle och nödvändig näring nödvändig för optimal prestation hos hästar som riskerar korsförlamning eller lider av andra muskulära problem.

Innehåller nu BONAFIDE® som vetenskapligt bevisat ger högre bentäthet, hållbarare skelett, minskad risk för skador härrörande från störningar i skelettets tillväxtbrosk, så som OCD, DMD och DOD.

Fri från GMO!

Pris: 404 kr*

Vi skickar gärna foder till dig som inte har en återförsäljare i närheten.

*Pris per 20 kg säck exklusive frakt.


Ingredienser

Mikroniserade lupiner, mikroniserade bönor, mikroniserad majs, mikroniserad korn, solrosfrön, riskliolja, naturlig e-vitamin, melass, kaliumklorid, magnesiumoxid, kalciumkarbonat, dikalsiumfosfat, salt, prebiotika (MOS), probiotika (levande jäst), bio-tillgänglig selen, bio-tillgänglig krom, vitamin c, vitamin b1, lysin, metionin, biotin, HYGAIN® vitamin- och kelaterade mineral-mix.

 

Specialingredienser


Bonafide®

Den aktiva ingrediensen i Bonafide är Quinaquanone, en vattenlöslig, biotillgänglig form av Vitamin K1 och K2. Vitamin K1 och K2 har stor effekt på funktionen av osteocalcin. Osteocalcin är ett benprotein som binder samman mineraler och protein i skelettet. Utan tillräckligt Vitamin K blir bindningsprocessen ofullständig och man får låg bentäthet och problem med skört skelett och brosk. Det finns en etablerad korrelation mellan lägre bentäthet och ortopediska tillväxtbesvär så som OCD och DOD hos åringar och DMD hos 2-åringar. Tester har visat på att bentätheten ökar på 2-åringar som fodrats med Bonafide. 26 två-åriga galopphästar i början av sin utbildning delades in i två grupper. En grupp fick dagligen 7 mg av Bonafide under en period på 6 månader. Den andra gruppen gavs ett tillskott som är identiskt med Bonafide, förutom att det inte innehöll Vitamin K.

Röntgenbilder togs regelbundet genom studien för att jämföra bentätheten hos de båda grupperna. Man såg en tydlig skillnad mellan grupperna. De som fodrades med Bonafide hade en nära nog dubbel ökning av bentäthet i jämförelse med kontrollgruppen som inte fick Bonafide.

Naturlig E-vitamin

Den unika formen av Naturlig E-vitamin som kallas RRR-a-tocopherol är upp till 5 gånger mer bio-tillgänglig och potent än vanlig, syntetisk e-vitamin. Studier har visat att den här formen av Naturlig E-vitamin hjälper cellerna att behålla rätt nivå på plasma och hjälper då antioxidativa processer, immunsystem, kardiovaskulära system, blodcirkulation och neuromuskulära funktioner.

 

Bio-tillgängligt Selen

Selen är en antioxidant som hjälper till att förebygga oxidation av fettsyror och därmed skyddar mot vävnadsskador. Studier har visat att organiskt Selen är mer lättupptagligt än selen i icke-organisk form.

 

Magnesium och kalium

Extra magnesium för att balansera kalcium och assistera i muskelavslappning. Extra kalium för att undvika uttorkning, hjälpa blodgenomströmmning i musklerna och förhindra kaliumbrist.

 

Vitamin B1

Vitamin B1 hjälper till med energiutsöndringen och hjälper hästar hålla sig lugna om de blir nervösa av muskulära problem.

 

Vitamin C

Vitamin C hjälper immunförsvaret

 

Prebiotika (MOS)

Prebiotikan i HYGAIN® RELEASE® stödjer en hälsosam magfunktion, sund tarmflora och stödjer iom det immunförsvaret.

 

Bio-tillgängligt Krom

Att tillföra krom i utfodringen för presterande hästar har visat sig reducera mjölksyra och öka deras möjligheter att lagra glukos.

 

HYGAIN® RBO®

RBO® Equine Performance Oil® är en blandning av riskliolja, omega 3,6 och 9-fettsyror och naturliga antioxidanter som är kända för att öka hälsan och funktionen i cellmembranen. RBO® spelar en viktig roll i att maximera energieffektivitet genom sin höga energiinnehåll och sin lättupptagliga förmåga som även reducerar så kallade socker-kickar som annars kan förknippas med kraftfoder. RBO® stödjer muskeltillväxt, hjälper till att muskla överlinjen samt ger blank päls och frisk hud.

 

Biotin

Biotin är en vattenlöslig vitamin som är nödvändig för de enzymer som är ansvariga för proteinsynteser och är därför en nödvändig vitamin för frisk tillväxt av hovar och hårrem. Studier har visat att Biotin hjälper hud och hårrem liksom stärker problemhovar och rekommenderas därför av hovslagare och veterinärer.

 

HYGAIN® RELEASE®

ska introduceras gradvis i dins hästs foderstat under en period om ca 3 veckor. HYGAIN® RELEASE® är ett komplett foder och behöver ej kompletteras med andra kraftfoder eller spannmål.

Utfodringsrekommendationer:

140 -330 gram per hundra kilo kroppsvikt dagligen i kombination med grovfoder och fri tillgång på vatten. 

pi-release-small.png

PDF med fulla specifikationer

PDF image.png