9097645407cddb182679ccd508ed1567.png

Högkvalitativ näringsrik pasta utformad för att hjälpa hästar i träning eller stress att prestera väl och snabbt återhämta sig för att säkerställa optimal prestation och hälsa. En unik högkoncentrerad blandning av B-vitaminer, naturlig vitamin E och elektrolyter. Särskilt lämplig för hästar som tränas hårt och/eller transporterats långt.

Pris Recuperate 1 liter: 1199 kr*

Pris Recuperate 200 ml: 399 kr*

Karensfri för tävlan.

Vi skickar gärna tillskott till dig som inte har en återförsäljare i närheten.

*Pris exklusive frakt.


  • Lämpligt att ge efter hård träning

  • Hög koncentration av B-vitaminer

  • Elektrolyter för optimal prestation

  • Lättsmält och snabb upptagningsförmåga

  • Lättanvänd och lättdoserad

 

HYGAIN® RECUPERATE® innehåller höga halter av B-vitaminer som är nödvändiga för en presterande häst. B-vitaminerna är involverade i den metaboliska process som omvandlar kolhydrater, fett och aminosyror till energi. Även om hästen själv producerar B-vitamin så kan dessa inte lagras i kroppen i någon större mängd. Därför kan hästar i träning eller hästar som utsätts för stress av tex resor, sjukdom etc behöva tillskott av B-vitamin.

HYGAIN® RECUPERATE® innehåller särskilt höga halter av B-vitamin för att hjälpa energiproduktion och enzymernas funktion.

HYGAIN® RECUPERATE® innehåller också Folsyra, för att hjälpa produktionen av vitamin B12, som i sin tur stimulerar aprit, metabolism och produktion av blodceller.

 

Elektrolyter

Elektrolyter är elektriskt laddade salter eller joner så som Natrium, Klorid, Kalium, Magnesium och Kalcium som är viktiga för blodets och cellernas funktion. När salt löses upp i blodet och kroppens vävnader hjälper elektrolyterna till att hålla en korrekt balans av vätska både i och utanför cellerna. Eleketrolyter spelar också en viktig roll för nervimpulsernas funktion, hjärtats funktion och borttransportering av slaggprodukter. Elektrolyter är involverade i de flesta av kroppens funktioner.

 

Natrium och Klorid

Vanligt salt, som består av två joner, Natrium och Klorid. De är de huvudsakliga elektrolyterna i kroppen.

 

Kalium

En av Kaliumets huvudsakliga uppgifter är att hålla ett korrekt osmotiskt tryck i cellerna. Det påverkar känsligheten i nervernas och musklernas impulser. Hästar som lider av Kalium-brist uppvisar ofta tecken på trötthet och utmattning, muskelsvaghet, får svårt att klara träning, korsförlamning och dricker sämre.

 

Magnesium

Magnesium spelar en viktig roll som delaktig i över 300 enzym-reaktioner i kroppen. Magnesium är också viktigt för musklernas funktion och nödvändigt för DNA att skicka signaler till cellerna.

 

Varför ge RECUPERATE®?

  • Snabbare återhämtning

  • Ökad metabolism i muskulatur

  • Ökad energiproduktion

  • Stimulerar törst och aptit


PDF med fulla specifikationer

PDF image.png