7dc89bd40737410c7f819c348f35ec10.png

RBO® är en unik blandning av ren riskli-olja, fleromättade omega-fettsyror och naturliga antioxidanter för alla typer av hästar.

Hygain RBO innehåller naturligt anabola gamma-oryzanol och ger ökad muskeltillväxt samt minskar mjölksyra.

Fri från GMO!

Karensfri för tävlan.

Pris RBO 5 liter: 499 kr*

Pris RBO 20 liter: 1799 kr.*

Pris pump till 5-litersdunk: 90 kr*

Vi skickar gärna tillskott till dig som inte har en återförsäljare i närheten.

*Pris exklusive frakt


  • För avel

  • För distanshästar

  • För tävlingshästar

  • Förberedelse för visning och försäljning

  • För hästar med svag hälsa

  • För de hästar som äter dåligt

  • För gamla hästar

  • Finns i storlekar om 5 respektive 20 liter

 

Varför lägga till olja?

Med de höga kraven på elithästar hjälper RBO® att maximera effekten av energiintaget. RBO® innehåller ca 2,5 gånger mer energi än de flesta sädesslag och absorberas bättre i tarmarna. Detta hindrar tillfälliga "socker-kickar" av för mycket kraftfoder som ofta leder till problem med hästarnas beteende.

Den långsamma energin i RBO® är idealisk för hästar som tränas för uthållighet och styrka. Detta beror på att kroppen tar upp mer av energin vilket leder till mindre produktion av mjölksyra.

RBO® med renade fettsyror för bättrar pälsens glans och kvalitet. Därför är RBO® mycket lämpligt för hästar som ska säljas eller visas på utställningar.

Den långsammare energin som RBO® ger passar utmärkt för äldre hästar som har svårare att tillgodogöra sig energin i naturliga kraftfoder.

 

Fettsyror i Aveln!

Balansen mellan energi och reserven av kroppsfett är livsviktig för dräktiga ston. Tillskott av RBO® hjälper ston att behålla en korrekt balans, speciellt under dräktighetens senare del. RBO ger även di-givande ston energi som behövs för att producera bra mjölk. 

 

Olja för prestationshästar

Ren riskliolja, Naturlig vitamin E, Omega 3, 6 & 9 fleromättade fettsyror och antioxidanter.

 

Ett naturligt alternativ till anabola steroider

Rapporter visar att Gamma Oryzanol i RBO® ökar muskelmassan och förbättrar pälsen. Hästarna får större kroppsmassa och ökar prestationen, liknande effekten av vissa anabola steroider.

 

RBO®: Rice Bran Oil, din naturliga fördel:

RBO® är en unik blandning av ren risskal-olja, omega, fleromättade fettsyror och naturiga antioxidanter doserade för alla typer av hästar.

RBO® utvinns frän riskornens skal (Eng: bran) vilka är en restprodukt av vitt ris som framställts för människoföda.

Oljan utvinns genom en process som bibehåller näringsämnen. RBO® för hästar raffineras ytterligare för att bli mycket aptitlig för dem att äta.

 

Allt det goda med Omegarenade fettsyror:

Omega 3, 6 och 9 fleromättade fettsyror förbättrar hälsan och skyddar cellmembranen i kroppen, minskar inflammationer i cellerna, minskar risken för fång och magsår och förbättrar hårremmen.

 

Fördelen med att ge hästar olja:

Fettsyror är kända som triglycerider då de har 3 fettsyremolekyler kopplad till en glycerinmolekyl. Då dessa molekyler är korta, kallas de omättade och bildar oftast olja. Då molekylerna är länga kallas de mättade och bildar oftast fett i fast form.

Kroppen absorberar lättast fleromättad fettsyra i form av olja.

 

Starka Antioxidanter:

RBO® är en rik källa av viktiga antioxidanter, som alfa, beta, gamma och delta tokoferol isomerer såväl som den mest effektiva antioxidanten: Tocotrienoler (vitamin E), en viktig komponent i RBO® då de motverkar s.k. fria radikaler. Fria radikaler kan skada cellerna och även genetiska molekyler.

Rekommenderad daglig giva till en häst på 550 kg:

30-60 ml per dag.


PDF med fulla specifikationer

PDF image.png