canvas.png

En mix av viktiga B-vitaminer, aminosyror och bio-kelaterade mineraler för hästens foderstat när tillskott av dessa näringsämnen behövs.

Karensfri för tävlan.

Pris: 600 kr*

Vi skickar gärna tillskott till dig som inte har en återförsäljare i närheten.

*Pris exklusive frakt


Produktegenskaper

  • Hög halt av B12 och folsyra

  • Aminosyror

  • Ökar B-vitaminet före tävling

  • Tillskott efter hård träning

  • Kelaterade mineraler

  • Förpackning om 1 kg

 

Information:

HYGAIN® Pak-CELL® har utvecklats som ett kosttillskott för tävlingshästar och andra hästar som på grund av påfrestningar behöver tillskott av viktiga mineraler, B-vitaminer och aminosyror.

HYGAIN® Pak-CELL® innehåller BIOPLEX®-kelaterade spårämnen. Detta är mineraler som via en kemisk reaktion är bundna till en aminosyra eller aminosyrakedja. Kelateringsprocessen skyddar mineralerna från oxiderande reaktioner i hästens magsäck, vilka annars kan leda till att oorganiska mineraltillskott (ex. oxider och sulfater) inte kan tas upp eller att upptaget av näringsämnen motverkas. Detta kan orsaka mag- och tarmirritation. BIOPLEX®-kelaterna i HYGAIN® Pak-CELL® erbjuder en mer lättabsorberad, och i förlängningen mer effektiv, mineraltillförsel.

HYGAIN® PAK-CELL® innehåller BIOPLEX®-kelaterat järn, koppar och kobolt som hjälper till i syntesen och produktionen av hemoglobin i blodet. Hemoglobin svarar för syretransporten från lungorna ut i kroppen och är därför en viktig del i alstringen av energi. I jämförelse med oorganiska järnsalter, tas Bio-kelaterat järn upp både lättare, och mer effektivt, i blodomloppet.

HYGAIN® Pak-CELL® innehåller också BIOPLEX®-kelaterat koppar för att maximera upptagningen av järn i hemoglobinstrukturen. Dessutom innehåller HYGAIN® Pak-CELL® kobolt och folsyra för att hjälpa till att bilda vitamin B12, som i sin tur bidrar till att stimulera aptiten, ämnesomsättningen och blodcellsbildningen.

BIOPLEX®-kelaterat zink och mangan spelar också en viktig roll i ämnesomsättningen samt ben- och broskbildningen – varför dessa mineraler ingår som aktiva ingredienser i HYGAIN® Pak-CELL®.

 

Foderråd:

HYGAIN® Pak CELL® kan tillsättas direkt i hä stens foder eller lösas upp i vatten och ges oralt. Pak-CELL® kan också tillsättas till 60 gram av HYGAIN® REGAIN® för en verksam salt- och/ eller återhämtningsdos.

Ett rågat mått = 20g
Inledande dosering: 20g/dag, 7 dagar i rad
Allmän användning: 20g/dag varannan, var tredje dag eller intensiva träningsdagar
Före tävling: 20g/dag i 2-3 dagar
Återhämtning: 20g/dag, 3 dagar i rad


PDF med fulla specifikationer

PDF image.png