Gumnuts.png

Mitavite Gumnuts

Mitavite Gumnuts är speciellt framtaget för äldre hästar och ponnyer. Det har ett högt näringsinnehåll, är lättsmält och innehåller glukosamin för att underhålla din äldre väns ledhälsa. Innehåller Bonafide som ger vetenskapligt bevisat ökad bentäthet.

Mitavite Gumnuts innehåller en perfekt balans av omega-oljor, värmestabila vitaminer, kelaterade mineraler, aminosyror och antioxidanter. Vid behov kan Gumnuts blötläggas som mash.

96 h karens för tävlan!

Pris: 449 kr

Vi skickar gärna foder till dig som inte har en återförsäljare i närheten.

*Pris per 20 kg säck exklusive frakt.


Mitavite Gumnuts är ångexdruderat för att maximera upptag av alla näringsämnen.

Det är näringstätt för att äldre individer med nedsatt tandkapital ska få hjälp att tillgodogöra sig tillräckligt med näring.

Levande jäst, Yea-sacc, bidrar till ökat näringsupptag och sund mage och tarm.

Mitavite Gumnuts innehåller även Bonafide, ett revolutionerande tillskott som vetenskapligt bevisat ger ökad bentäthet. Ökad bentäthet ger ett starkare skelett. Bonafide minskar risk för skador och sjukdomar som rör skelett och brosk.

Gumnuts innehåller inget tillsatt melass.

 

Mitavite Gumnuts är lämpligt för:

  • Äldre hästar som har svårt att behålla hull och överlinje

  • Äldre hästar med nedsatt tandstatus och kräver ett foder som kan blötas upp till mash

  • Äldre hästar som börjat få besvär med metabolismen

  • När du vill förbättra bentäthet och hälsosamt skelett och brosk

 

Glukosamins främsta uppgift vad gäller kroppens ledfunktion är att stimulera bildandet av ämnen som nödvändigt behövs i ledsynteser. Brist på glukosamin i lederna kan leda till försvagning av vävnaderna . Då ledvävnad skadas blir den smörjande ledvätskan i lederna tunn och vattnig. Detta gör att den normalt dämpande förmågan hos lederna avtar och att friktion uppstår – ben och brosk nöts mot varandra i leden, vilket kan orsaka smärta, inflammation och artros.

Yea-sacc är en levande jäststam. Det finns en mängd studier som visar att Yea-sacc ökar smältbarheten av foder och dämed gör att hästen har lättare att tillgodogöra sig av näringsämnena i fodret. Jästen hjälper och tarmen att hålla en sund flora.

 

Foderrekommendationer:

Mitavite Gumnuts ska gradvis fasas in i din hästs foderstat under en period på 3 veckor. Vid nedsatt tandstatus kan Gumnuts blötas upp till en mash.

Rekommenderad daglig giva:

Beroende på tandstatus och förmåga att äta grovfoder varierar daglig giva kraftigt.

En häst i lätt träning som får i sig rekommenderad daglig giva grovfoder om ca 1,5-2 kg grovfoder per 100 kg häst rekommenderas en giva på ca 175-250 gr Gumnuts per 100 kg kroppsvikt.

 

 

Innehåll:

Rapsmjöl, Mitavites värmestabila vitaminer och kelaterade mineraler, rapsolja, kli, salt, lysin, metionin, levande jäst(Yea-Sacc) och Bonafide(Quinaquanone).


PDF med fulla specifikationer

PDF image.png