Bonafide hemsida.jpg

Vitamite® Bonafide®

För ökad benintegritet hos växande hästar och sporthästar

Vetenskapligt bevisat högre bentäthet!

Pris Vitamite Bonafide:

12 kg: 4199 kr*

3 kg: 1399 kr*

1,5 kg: 799 kr*

Vi skickar gärna till dig som inte har en återförsäljare i närheten!

*Pris exklusive frakt

Så här fungerar Vitamite Bonafide:

  • Den aktiva ingrediensen i Bonafide är Quinaquanone, en vattenlöslig, biotillgänglig form av Vitamin K1 och K2.

  • Vitamin K1 och K2 har stor effekt på funktionen av osteocalcin. Osteocalcin är ett benprotein som binder samman mineraler och protein i skelettet. Utan tillräckligt Vitamin K blir bindningsprocessen ofullständig och man får låg bentäthet och problem med skört skelett och brosk.

  • Vitamin K1 och K2 finns naturligt i växande gräs. Men det är väldigt ostabilt och påverkas negativt av UV-strålning och minskar kraftig då gräset inte längre växer.

  • Hästar som inte har tillgång till högkvalitativt bete har sannorlikt en brist på Vitamin K. Det leder till reducerad bentäthet och ett mindre hållbart skelett.

  • Hästar som flyttas från mark där de har fri tillgång till kvalitativt bete och i stället börjar fodras med hösilage, hö och kraftfoder utan tillsatt Vitamin K har i studier påvisat en minskad bentäthet inom 7-10 dagar.

  • Det finns en etablerad korrelation mellan lägre bentäthet och ortopediska tillväxtbesvär så som OCD och DOD hos åringar och DMD hos 2-åringar.

  • Bonafide är den första produkten som innehåller Quinaquanone, en biotillgänglig form av Vitamin K1 och K2.

Mitavites serier med produkter för avel och sporthästar innehåller nu Bonafide.

 

Testresultat

Tester har visat på att bentätheten ökar på 2-åringar som fodrats med Bonafide. 26 två-åriga galopphästar i början av sin utbildning delades in i två grupper. En grupp fick dagligen 7 mg av Bonafide under en period på 6 månader. Den andra gruppen gavs ett tillskott som är identiskt med Bonafide, förutom att det inte innehöll Vitamin K.

Röntgenbilder togs regelbundet genom studien för att jämföra bentätheten hos de båda grupperna. Man såg en tydlig skillnad mellan grupperna. De som fodrades med Bonafide hade en nära nog dubbel ökning av bentäthet i jämförelse med kontrollgruppen som inte fick Bonafide.

Studie Bonafied.png

PDF med fulla specifikationer

PDF image.png