micro2.jpg

HYGAIN® MICRLUPINS® är ett spannmålsfritt proteinfoder som tack vare tillagningsprocessen mikronisering är smakligt och lättare för hästen att tillgodogöra sig av. Det innehåller superfiber som tas upp i grovtarmen och reducerar risk för kolik, fång och hjälper hästen hålla en sund vätskebalans.

Fri från GMO!

Pris: 359 kr*

Vi skickar gärna foder till dig som inte har en återförsäljare i närheten.

*Pris per 20 kg säck exklusive frakt.


HYGAIN®MICRLUPINS® är tillverkade av Lupiner som är en baljväxt. Det innehåller alltså inga spannmål och är därför lämpligt för hästar som inte tål höga halter av stärkelse.

HYGAIN®MICRLUPINS® kan ges som de är och kräver varken blötläggning eller att krossas. Tack vare mikroniseringsprocessen görs lupinerna mjukare och smakliga ihop med att hästen lättare kan tillgodogöra sig av näringen lupinerna innehåller. Tryptin-hämmare som motverkar spjälkningen av de viktiga aminosyrorna elimineras ihop med alkoloider.

HYGAIN®MICRLUPINS® har ett högt innehåll av så kallade superfiber. Det är en typ av fiber som hästen tar upp genom grovtarmen. Förutom att vara en bra energikälla som också ser till att hålla magen och tarmarna sunda så gör intag av superfiber att hästarna också ökar sitt vattenintag. Det leder till att de får en reservoar av vatten och elektrolyter i tjocktarmen. Den reservoaren hjälper till att förhindra uttorkning och brist på elektrolyter under ansträngning.

Utfodringsrekommendationer:

HYGAIN® MICRLUPINS® är ett proteintillskott vars giva beror på hur mycket protein som finns i övriga foderstat. Maximalt ges dagligen 330 gram per hundra kilo kroppsvikt kombinerat med grovfoder och fri tillgång på vatten.

HYGAIN®MICRLUPINS® kan ges som enda kraftfoder eller användas för att få upp proteingivan ihop med andra foder.

micro.jpg

PDF med fulla specifikationer

PDF image.png