bag-Micrbeet.png

Hygain® Micrbeet® är mikroniserade betfiber som har ett högt innehåll av smältbara fibrer och ett lågt innehåll av socker och är därför ett passande foder för alla hästar oavsett ålder och användningsområde. Hygain® Micrbeet® tillför energi i form av smältbara fibrer utan att innehålla stärkelse och socker.

Fri från GMO!

Pris: 399 kr*

Vi skickar gärna foder till dig som inte har en återförsäljare i närheten.

*Pris per 20 kg säck exklusive frakt.

Ej i lager, beställningsvara


Innehåll

Mikroniserad sockerbetsmassa utan tillsatt melass. Hygain® Micrbeet® har ett högt innehåll av smältbara fibrer och ett lågt innehåll av socker och är därför ett passande foder för alla hästar oavsett ålder och användningsområde. Hygain® Micrbeet® tillför energi i form av smältbara fibrer utan att innehålla stärkelse och socker.

  • Högt innehåll av smältbara fibrer

  • Lågt innehåll av NSC, stärkelse och socker

  • Långsam energiutsöndring

  • Idealisk för hästar med tandproblem eller metaboliska problem

  • Mycket smaklig och ökar smakligheten i mindre smakliga foder

  • Ökar vattenintag

  • Kort blötläggningstid

  • Mångsidigt fiber-tillskott

 

När använder man Hygain® Micrbeet®?

Hygain® Micrbeet® har ett högt innehåll av smältbara fiber och ett lågt innehåll av socker och stärkelse. Det kan därför ges till alla hästar oavsett ålder och inriktning. Hygain® tillagningsprocess, mikronisering, förkortar blötläggningstiden och ökar smakligheten i Hygain® Micrbeet®.

Hygain® Micrbeet® kan användas som ersättning till hästar som av något skäl har svårt att få i sig tillräckligt med fiber och energi genom sitt hö och hösilage. Det kan också användas för att helt eller delvis ersätta kraftfoder med spannmål för att sänka stärkelsehalten i foderstaten. Hästar som antingen har metaboliska problem eller tenderar bli för explosiva kan dra nytta av den långsamma energiutsöndring som Hygain® Micrbeet® erbjuder.

Hästar med respiratoriska sjukdomar kan dra nytta av den dammfria fiber-källan Hygain® Micrbeet® tillhandahåller då den serveras uppblött.

Hästar med tandproblem kan också med fördel utfodras med Hygain® Micrbeet® som i sin uppblötta form tillhandahåller dem de fiber de behöver men kanske inte förmår tillgodogöra sig genom hö och hösilage.

Hygain® Micrbeet® är också idealiskt för den kräsna hästen som måste få i sig mer energi och mer kalorier. Även hästar som har EMS, PSSM, har benägenhet för korsförlamning eller andra hästar som behöver en foderstat med lågt GI och med låg halt stärkelse kan också vara behjälpta av Hygain® Micrbeet®.

 

Foderråd:

Fodra inte med Hygain® Micrbeet® utan att det först lagts i blöt korrekt. Hygain® rekommenderar att 1 del Hygain® Micrbeet® läggs i blöt med 5 delar vatten (ex 1kg Hygain® Micrbeet® och 5 liter vatten).

I kallt vatten bör Hygain® Micrbeet® ligga minst 10 min innan servering. Blöttläggs det i varmt vatten bör det ligga i blöt 5 min innan utfodring.

pi-micrbeet-small.png

PDF med fulla specifikationer

PDF image.png