Hyaglyde 200ml - Equine lr.png

HYGAIN® Hyaglyde® är en lättflytande gele med Hyaluronsyra av hög molekylvikt som hjälper ledvätskan behålla sin smörjande och stötdämpande funktion för att hunden ska kunna ha full rörlighet.

Hyaglyde har hela 2 miljoner i molekylvikt.

Pris: 419 kr*

Vi skickar gärna tillskott till dig som inte har en återförsäljare i närheten.

*Pris exklusive frakt


HYGAIN® HYAGLYDE® är en lättflytande gele med Hyaluronsyra av hög molekylvikt som hjälper ledvätskan behålla sin smörjande och stötdämpande funktion för att hunden ska kunna ha full rörlighet.  

Ju högre molekylvikt hyaluronsyran har, desto mer vätska binder den och desto mer stötdämpar den och smörjer. Vår HYGAIN® Hyaglyde® har så hög molekylvikt som 2 miljoner Dalton.


HYGAIN® HYAGLYDE® hjälper också till att motverka och förebygga inflammationer i leder och iom det motverka smärtor och sämre livskvalitet. 
Hyaluronsyra har också en viktig roll i broskets funktion.
Varför ge HYGAIN® HYAGLYDE®?
Hos äldre hundar minskar den egna produktionen av Hyaluronsyra och hos aktiva hundar ökar behovet av den. HYGAIN® HYAGLYDE® ges i förebyggande syfte till aktiva hundar och till hundar som börjar bli stelare i
lederna. Det är ett skonsamt ledpreparat för hundar med känslig mage.

  • Hjälper ledvätskan hålla sig trögflytande och stötdämpande

  • Hjälper brosket behålla sin skyddande funktion

  • Smörjer leder

  • Underhåller ledernas rörlighet

 

Vad är Hyaluronsyra?

Hyaluronsyra är en typ av Glukosamin-glykan (som Glukosamin eller Kondroitin) som finns i brosk, bindväv och ledvätska. Hyaluronsyra produceras lokalt i leden. Men i en del fall av hård träning, ålder eller vid skador kan Hyaluronsyran brytas ned. Det kan leda till inflammationer och på sikt mer bestående problem.

Dosering:

1-10 kg ................ 2 ml/dag

10-25 kg ……….. 3 ml/dag

25- kg …...……... 4 ml/dag

 

Innehåll:

150 mg Hyaluronsyra med hög molekylvikt per 10 ml, Naturliga oxidanter och vitamin E. Smaktillsatser för att göra den smaklig. Förpackningen innehåller 200 ml.


PDF med fulla specifikationer

PDF image.png