flexion.png

En blandning av högkvalitativa neutraceutika- och glukosaminoglykan -komponenter (GAG) för förstärkning av leder, brosk och bindväv.

96 timmars karens för tävlan.

Pris Flexion 2 kg: 1999 kr*

Pris Flexion 10 kg 7399 kr*

Vi skickar gärna tillskott till dig som inte har en återförsäljare i närheten.

*Pris exklusive frakt


Produktegenskaper:

  • Koncentrerad dos

  • 8000 mg Glukosamin HCI

  • 1000 mg metylsulfonmetan (MSM)

  • 3000 mg askorbinsyra (vitamin C)

  • Kelaterade mineraler

  • Tillämpligt oavsett aktivitetsnivå

  • Förpackningar om 1,2 kg, 2 kg och 10 kg

 

Bruksanvisning

HYGAIN® FLEXION® är lämpligt att ge oavsett hästens aktivitets nivå. HYGAIN® rekommenderar en inledande dos om 2 strukna mått per dag i 30 dagar. Efter denna period ges ett struket mått per dag som underhållsdos. Ett struket mått motsvarar 20 gram.

 

Specialingredienser:

Glukosamin

Glukosamins främsta uppgift vad gäller kroppens ledfunktion är att stimulera bildandet av ämnen som nödvändigt behövs i ledsynteser. Kroppen behöver glukosamin för syntesen av ett viktigt kluster av makromolekyler som kallas glukosaminoglykaner (GAG).

Många av kroppens vävnader, till exempel senor, ligament och brosk, är uppbyggda av dessa långa kedjor av modifierade sockerarter (mukopolysackarider). Forskare har kommit fram till att glukosamin är den viktigaste förelöparen för de olika sockerarterna i GAG och att glukosamin har en nyckelroll i bindvävssyntesen genom att stimulera kollagenbildningen.

Brist på glukosamin i lederna kan leda till försvagning av vävnaderna . Då ledvävnad skadas blir den smörjande ledvätskan i lederna tunn och vattnig. Detta gör att den normalt dämpande förmågan hos lederna avtar och att friktion uppstår – ben och brosk nöts mot varandra i leden, vilket kan orsaka smärta, inflammation och artros.

Glukosamin HCI har fördelen att det absorberas lättare än andra GAG-produkter som är tillgängliga i nuläget, till exempel kondroitinsulfat, brosk från haj och N-acetylglukosamin (NAG). Molekylerna i dessa produkter är upp till 250 gånger större än de i Glukosamin HCI, vilket gör att de inte absorberas lika effektivt.

I HYGAIN® FLEXION® används Glukosamin HCI som innehåller mer glukosamin per molekyl än glukosaminsulfat-komplex, se diagram:

1f205f9773eba8bf86cde0ba4b3c5768.png

PDF med fulla specifikationer

PDF image.png